top of page

ראש צעיר בגוף מבוגר

רבים מחפשים את הפתרון לחיי נצח ולבריאות אינסופית, לעיתים מחפשים דרכים להחזיר את קרוביהם לחיים ולשוחח עימם או שמא למצוא דרך ופתרון להיראות שוב בני 20, אך אנו נתמקד בבעיה אחרת, בעיות הנפש והמוח של גיל הזהב.

2 דקות קריאה

future.png

מחלות? אילו ולמה?

מחלות נפשיות רבות כדוגמת דיכאון, דמנציה, פסיכוזה, סכיזופרניה והפרעות דו קוטביות מאופיינות עם גיל הזהב, מחלות אלה לרוב נגרמות בשונה מגילים אחרים לרוב כתוצאה משינויים פיזיולוגיים וטבעיים אשר נגרמים לאורך החיים, ירידה בהכרה ובהתמצאות בזמן ובמקום, קושי בהתמודדות עם מיתות רבות של קרובים ומכרים ונוסף על כך, חוסר מוכנות נפשית ופיזית לשינויים אשר גיל זה מביא עימם. ללא ההכנה המתאימה גם מהצד הפיזי וגם מהצד הנפשי לשינויים הבאים עליכם יהיה קל מאוד להיקלע וליפול למחלות ולבעיות הללו.

איך נתכונן לגיל הזהב?

כפי שהסברנו, גיל הזהב מביא עימו הפתעות רבות, נעימות יותר ונעימות פחות, אנחנו כאן בכדי להסביר לכם איך להתכונן ולהגיע מוכנים להתמודד עם הפתעות אלו. אנו נתמקד בתרגילים ובדרכים אשר יוכלו לעזור לכם לשפר את מוחכם ולחדד אותו בכדי שיעבוד באופן צלול, ברור ובריא, בדיוק כמו שהכרתם אותו לאורך השנים.

התרגיל הראשון בו נתמקד הינו מדיטציה, מחקרים מראים שלחץ וסטרס עלולים לפגוע בחומר האפור הנמצא במוח האחראי על התאים ששומרים ומעבדים מידע, בעקבות כך, נמליץ על שעת מדיטציה יומית, קחו רגע ביום להירגע ולשכוח מהסטרס היום-יומי, האזינו למוזיקה, תיקחו נשימות עמוקות, היזכרו ברגעים שלווים ויפים, דברו עם אנשים על גורמים הלחץ ואולי אף הירשמו לשיעור יוגה מרגיע.

תרגיל נוסף הוא פשוט ביותר, היפגשו עם חברים! מחקרים רבים מוכיחים את יעילותה של פעילות חברתית ומשותפת, פעילויות אלו שומרות ומשפרות את הבריאות המנטלית ובכך מורידות את הסכנה ממחלות נפשיות, בנוסף דו שיח עם חבר או חברה יעיל ביותר לשיפור מוליכים עצביים ומשפיע ישירות על חידוד המוח.

אחד התרגילים החשובים ביותר הוא פעילות ספורטיבית, המומלצים ביותר הם תרגילים שעובדים על סיבולת לב ריאה, כלומר על קצב הלב והנשימה, שחיה, הליכה, ריצה ואף רכיבה על אופניים תורמים רבות לבריאות המנטלית, מחקרים מראים שפעילות ספורטיבית מעלה את זרימת הדם למוח ובכך מחזקת את קשרי התאים, כך תחזקו את זיכרונכם ואף את דמיונכם.

תרגיל מרכזי שלעיתים נוהגים להוריד את חשיבותו הינו שינה בריאה, מחקרים רבים הוכיחו שמנוחה בריאה וטובה משפיעה רבות על התפקוד המוחי במגוון אספקטים כגון ריכוז, מצב רוח, זכרון, רוגע ושליטה בכעסים. לכן בפעם הבאה שאתם רוצים לוותר על שעת שינה בעבור תוכנית כזו או אחרת, אנחנו היינו ממליצים להתמקד בשינה ולקום לבוקר שבו תוכלו להמשיך בעשייה מלאת מרץ ושמחה.

כל התרגילים הללו ותרגילים רבים אחרים יעזרו לכם לשמור על הנפש והמוח שלכם גם בגיל השלישי, אם בכל זאת נתקלתם בבעיה נפשית כזו או אחרת, אנו היינו ממליצים לכם להתייעץ עם איש מקצוע, פסיכוגריאטר ולקבוע תור לפגישה ולאבחון, כך תסירו את דאגותיכם ובמקרה של בעיה תציפו אותה ותטפלו בה ביעילות ובמקצועיות.

bottom of page